Десислава Танева презентира в Попово приоритетите на ПП ГЕРБ в сектор „Земеделие”

Десислава Танева – министърът на земеделието и храните в правителството на Бойко Борисов представи в Попово приоритетите на ПП ГЕРБ в сектор „Земеделие”.

На срещата със земеделски производители от региона присъстваха и кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ в 28 МИР-Търговище.

Десислава Танева поясни, че при управлението на ГЕРБ,  за първи път в България са били наложени тавани на субсидиите. „България стана една от само шестте страни-членки на ЕС, които се възползваха от възможността на регламента и наложиха тавани на плащания на всички субсидии на едно стопанство. Ние успяхме, за първи път в България да приложим и модулация на ставките при плащанията в животновъдството ”, каза Десислава Танева. Тя обясни, че при следващ мандат на ПП ГЕРБ са предвидени нови схеми за подкрепа, с които земеделският производител да бъде пряк доставчик на пазарите. Десислава Танева каза още, че основен акцент в програмата на ПП ГЕРБ остава довършването на поземлената реформа, което ще доведе до кодификация на цялото поземлено законодателство и осигуряване на достатъчни предимства за българските земеделски производители

Друга стратегическа цел в програмата на ПП ГЕРБ, Десислава Танева посочи  конкурентно и пазарно ориентиране на земеделските стопанства’ „ Имаме 800 млн.евро пакет директни плащания, който е достигнал тавана си и до 2020 г. този бюджет няма да подлежи на промяна”, поясни Десислава Танева.Тя допълни, че  за пчеларството  държавната помощ de minimis ще стане ежегодна. „ Ще продължи прилагането и на данъчните облекчения за инвестиции в земеделското стопанство. Новите схеми на държавна подкрепа ще са инвестиционни- за изграждане на постоянни фермерски пазари и инвестиции за подобряване на пазарния достъп на фермерите до операторите и потребителите” заяви Танева. Бившия земеделски министър сподели, че друга основна задача в програмата на ПП ГЕРБ  е електронизация на администрирането, като целта е  облекчаване на административните процедури и осигуряване на прозрачно,  достъпно, обективно и ефективно управление на административните процеси.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *