Областен информационен център-Търговище се включва в инициативата “Заедно за Европа”

С поредица от дейности Областен информационен център – Търговище ще се включи в инициативата „Заедно за Европа”.

Това стана ясно по време на пресконференция в ОИЦ. В нея взеха участие екипът на Центъра – Милчо Тонев, Анатоли Александров и Денислава Атанасова.

Те споделиха с присъстващите, че националната инициатива „Заедно за Европа” се организира от мрежата от 28 Областни информационни центъра. А тази година инициативата ще бъде проведена по повод десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз, 60 години от подписването на Римския договор и създаването на Европейски социален фонд и шест години от сформирането на мрежата от Центрове в цялата страна.

„Конкурс за най-находчив и оригинален текст към снимка е първото, което ОИЦ-Търговище планира да организира”, каза по време на пресконференцията Милчо Тонев, управител на Центъра.

Екипът на ОИЦ е заложил още издаването на специален сборник, в който хора и фирми да споделят своя опит в разработването на проекти, финансирани с помощта на Европейския социален фонд. По традиция се очаква да бъдат организирани и информационни срещи в Омуртаг, Антоново и Опака. В Попово пък ОИЦ – Търговище е запланувал „Ден на отворените врати”, което мероприятие се предвижда да бъде реализирано в крепостта „Ковачевско кале”. Центърът ще участва със своя шатра и събития по време на традиционния търговищки панаир „Изложение Търговище – 2017”. А финалната проява на инициативата „Заедно за Европа” от Областния информационен център планират да бъде с голям концерт-спектакъл в началото на месец май тази година.

По време на пресконференцията екипът на търговищкия ОИЦ припомни, че за шест години е организирал над 100 информационни събития, с които работи активно за популяризиране на Европейските структури и инвестиционни фондове в България, техните цели и съществуващите възможности за европейско финансиране.

Симона Алексиева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *