Изложба с портрети на областните управители на Търговище

Официално бе открита изложбата „Портрети на областните управители на Област Търговище”. Това се случи в присъствието на настоящия областен управител Валери Симеонов, ръководители на администрацията през годините, градоначалника д-р Дарин Димитров, директори на институции, служители и журналисти.

Постоянната изложба бе експонирана в сградата на администрацията, а портретите са на областните управители, управлявали от 1999 г., когато е създадена институцията, до този момент.

„Идеята е да предпазим от забрава хората, стояли начело на областната администрация в Търговище през различни периоди от нейното развитие. Не на последно място – това е желанието да покажем уважението си към ръководителите на регион Търговище в годините на демократична промяна”, сподели с присъстващите областният управител Валери Симеонов.

Той благодари на всички за подкрепата и за помощта при реализирането на идеята за изложбата.

Първият областен управител на Търговище Тончо Димитров изрази удовлетворение, че през всичките години е имало приемственост между ръководителите на администрацията в интерес на населението и областта.

В края на изложбата областният управител на Търговище Валери Симеонов подари на гостите специално за повода издание, съдържащо информация за ръководителите на администрацията, данни за областта и институцията. Областните управители на Търговище си обещаха, че ще превърнат срещата си в навечерието на Националния празник 3 март в традиция, която всяка година ще спазват.

Симона Алексиева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *