БСП – ТЪРГОВИЩЕ ПРОВЕДЕ ПРЕДИЗБОРНА СРЕЩА С ИЗБИРАТЕЛИ

Среща с избиратели проведе  водачът на листата за народни представители от Коалиция „БСП за България“ от област Търговище, професор Светла Бъчварова.

Тя се проведе в пенсионерски клуб „Капитан Петко Войвода“ в областния град, а на нея присъстваха още вторият в листата-д-р Светослав Стефанов, поставеният под номер четири-Илия Илиев и осмият-Добрин Добрев.
„Социалните параметри ще бъдат приоритет в бюджета за 2018-та година и това ще бъде първата задача на нашето правителство“, каза пред избирателите професор Светла Бъчварова.
Тя поясни, че става дума за социална политика насочена към младите семейства, за данъчни облекчения на хората с ниски и средни доходи и  осъвременяване на пенсиите.
„Задачата на новото правителство ще бъде да реши проблемът с ниските доходи в страната и безработицата, което е залегнало в предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“, допълни професор Бъчварова.
Българските земеделски производители трябва да бъдат по-добре финансово стимулирани от държавата, за да бъде тяхната продукция конкурентна на вносната , смята кандидатът за народен представител. Бъчварова припомни идеята на левицата да задължи големите търговски обекти да предлагат продукция на българските земеделски производители и фермери.
Тя допълни, че търговищкият район е благодатен за развитието на животновъдството  и в тази връзка подчерта, че левицата е за възстановяването на Ветеринарните медицински служби, които да поемат целият контрол над заразните болести по животните, които през последните две години нанесоха тежки поражения в сектора.
В сферата на образованието трябва да бъде променен начинът на финансиране на училищата, а закриването им да се преустанови, тъй като това нанася големи щети на малките населени места, според професор Бъчварова.
Вторият в избирателната листа –д-р Светослав Стефанов разясни пред избирателите приоритетите на левицата в здравеопазването, които предвиждат по-достъпни здравни услуги.
Да се предвидят повече средства за първичната помощ за профилактика, да се вземат мерки за да искат младите медици да останат в българските болници, както и да се оптимизира спешната помощ, са част от предвижданите мерки.
Доктор Стефанов подчерта, че ще бъдат подкрепени общинските и областните болници и ще бъде възстановено училищното здравеопазване.
Поставеният под номер четири в листата Илия Илиев говори пред избирателите за трудностите, с които се сблъскват младите хора в страната и за това че е необходимо да се предприемат мерки срещу емиграцията им.
„Единствената платформа, която е адекватна за подобряването на живота в България е на Коалиция „БСП за България“, подчерта Илиев.
Той призова избирателите на 26 март с номер 10 в бюлетината за подкрепят по-доброто бъдеще на страната.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *