„Ние сме социалната алтернатива на България!”

По време на организирана пресконференция и БСП – Търговище представи избраните кандидати за народни представители в следващия парламент.

Проф. Светла Бъчварова води листата на социалистите. Втори след нея е общинският лидер на партията в Търговище д-р Светослав Стефанов. На трето място застава Николай Черкезов, следван от Илия Илиев, Дарина Георгиева, Бахни Бахнев, Деница Тошева и Добрин Добрев.

„Тази предизборна кампания ще бъде по-различна от другите – първо поради времето, в което се провежда, второ, поради факта, че много от предложенията на различните политически партии се опитват да копират програмата, която БСП разработи”, каза пред медиите проф. Бъчварова.

Тя добави още, че програмата е била разработена за няколко месеца и е напълно изпълнима в рамките на 4-годишен мандат.

„Обещаваме в тази кампания да се отнесем към избирателите честно за това, което им предлагаме. Ще бъдем и борбени, защото това, което предлагаме, смятаме, че трябва да се реализира и компромиси няма да правим под каквато и да е форма. Считаме, че с нашата програма ние сме социалната алтернатива на България”, категорична бе проф. Светла Бъчварова по време на официалното откриване на кампанията в Търговище.

Сред основните проблеми в страната водачът на листата на БСП – Търговище открои бедността, социалната несправедливост, образованието, здравеопазването, земеделието и др.

„Без образование не можем да разчитаме на икономика, без икономика не можем да разчитаме на адекватна политика, която да осигури нуждите на страната. Без адекватна политика пък, както във вътрешен план, при което се отстояват нашите интереси, така и в геополитически аспект също не е възможно да направим необходимите промени в страната, които да доведат до един наистина по-висок жизнен стандарт”, отбеляза водачът на социалистите.

Тя каза още, че разучава региона и целта й е да помогне с каквото може, за развитието на града.

„Правили сме грешки през годините, но сме ги оценили и заставаме честно пред избирателите. Поемаме ангажимента това, което е записано конкретно и точно в нашата програма да бъде изпълнено, защото друг път за България няма. За мен е важно Търговище да излезе на национално ниво”, сподели по време на пресконференцията Светла Бъчварова.

Въпросите, свързани с прилагане на трудовото законодателство, развитието на земеделието и създаването на нов модел на образование са сред приоритетите, по които проф. Бъчварова каза, че ще работи в Търговище.

„В сферата на здравеопазването на първо място ще работим за премахване на пръстовите отпечатъци, за преразпределение на средствата от Здравната каса, оптимизиране на спешната помощ, съобразена с демографските особености на регионите, приемане на промени в нормативната база с подписване на договори със студенти по медицина и др.”, посочи д-р Светослав Стефанов.

Търговищките социалисти се обединиха от желанието да направят България по-добро място за живеене.

Симона Алексиева

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *