Вечер посветена на любовната лирика организираха в Търговище

ОНЧ „Напредък – 1864” организира за търговищенци музикално-поетична вечер, озаглавена „Българска любовна лирика”. С вечерта, посветена на любовния празник Св. Валентин, организаторите се бяха постарали да внесат романтично настроение на своята публика.

„Любовта е възпята във всички литературни и във всички музикални жанрове, защото тя е най-щастливият вик и най-нежният шепот на човешкото сърце”, каза в началото на вечерта Радка Иванова от Читалището.

По повод красивия празник прозвучаха стихове на Пейо Яворов, Елисавета Багряна, Дамян Дамянов, Евтим Евтимов, Павел Матев, Недялко Йорданов, Георги Константинов, Веселин Ханчев и Петя Дубарова.

Стиховете представиха актьорите от Драматичния театър Грета Неделчева и Петър Петров, а в музикалните паузи прозвучаха популярни мелодии от любими песни, изпълнени на пиано от талантливия Димитър Геров.

Силните чувства, описани красиво и умело от поетите, в синхрон с музикалните тонове, развълнуваха гостите в Читалището, подтиквайки всеки един от тях да се замисли за чувствата на любов, които изпитва, и нейните проявления.

За страстната любов, за нежната обич, за приятелството, за семейството, за родината и това, което ни заобикаля – любовта е навсякъде около нас. Вярно, улисани в ежедневието, понякога, а дори доста често, забравяме за това, но пък я носим в сърцето си, дълбоко със себе си. Това си припомниха и участниците в музикално-поетичната вечер.

„Любовта е единственото най-силно и чисто чувство, което може да създаде живот. Всички знаем, че има достатъчно време за злоба, нека помислим защо любовта не достига?!”, с нежна усмивка попита гостите в края на вечерта водещата Радка Иванова, пожелавайки им повече обич и светли чувства за празника.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *