ПП ГЕРБ-Търговище подари филм на своите членове и симпатизанти

Прожекция на най-новия български филм „Воевода“ подари ПП ГЕРБ-Търговище на своите членове и симпатизанти. Поводът бе 139-тата годишнина от Освобождението на Търговище.

В препълнената зала на кино „Синемеджик“  в Търговище, зрителите проследиха истинската история за воеводата Румена – майка, която е принудена да изостави дете и дом и да оцелява в жестокия мъжки свят на XIX – ти век.

Областният координатор на ПП ГЕРБ-Търговище д-р Венка Стоянова поздрави присъстващите и сподели, че трябва да помним и почитаме нашето минало и история. „Трябва да запазим живи спомените за великите дела и подвизи на предците ни, да се учим от тях и да носим в себе си завинаги част от техния свободолюбив и борбен дух“, каза още д-р Стоянова.

“Воевода” е български игрален филм по спомени на очевидци и по разказа “Румена войвода” от Николай Хайтов. Режисьор и сценарист на филма е Зорница София, която е изпълнител и на главната роля. Партнират й Валери Йорданов, Горан Гънчев, Владимир Зомбори, Димитър Селенски и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *