Ден на българското кино

С безплатни прожекции на три  филма в Търговище ще бъде отбелязан Денят на българското кино – 13 януари. Организатори на проявата са Читалище  „Напредък  1864“ и  Кино CINEMAGIC.

На 13 януари се навършват 102 години от времето, когато през  1915 година в столичното кино “Модерен театър” се е състояла публичната премиера на първия български игрален филм “Българан е галант”. Сценарист и режисьор на немия черно-бял филм е Васил Гендов.
В петък  в залата на кафе – театъра /малка зала/търговищенци ще имат възможността да видят три  безплатни прожекции на български филми.

 
От 14,00 часа ще бъде показан филмът „Семейни реликви”, в който актрисата Жана Караиванова и режисьорът Иван Черкелов ще ни запознаят със  семейните връзки, изгубените принципи и изкривената сграда на човешкия живот:

От 16.00ч.- „Бартер”. Филмът   е  сниман на плажа в рибарското селище „Карантината” в Аспарухово. Блестящо подбраният екип наистина показва чудесната игра на всеки един от актьорите начело с незаменимата Татяна Лолова.

От 18.00ч. –филмът  „Каръци” –      Български игрален филм от 2015 г. на режисьора Ивайло Христов. Филмът дебютира на филмовия фестивал в Москва където печели голямата награда – Златен Свети Георги.

Елена, Коко, Пацо и Гошо са много близки приятели живеещи в малък провинциален град в България, които се самоопределят като „каръци“. Коко е влюбен в Елена, а тя мечтае да стане певица и очаква с нетърпение наближаващия концерт на известна рок група в града. Събитието променя целия град като покрай него се раждат нови любовни истории, разочарования и сложни връзки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *