Късмети и баница за първите клиенти на офиса на НАП в Търговище

Първите клиенти на приходната администрация в Търговище бяха посрещнати с късметлийска баница и пожелания за успешна Нова година.

„Желанието ни е по този начин да дадем старт на новата данъчна Кампания за 2016 г.”, каза директорът на местния офис на НАП Антония Стойчева, която лично посрещна първите клиенти.

От офиса на НАП в Търговище отчитат, че в първите дни вече има подадени по интернет две данъчни декларации по чл.50 от ЗДДФЛ.

  Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2016 г. изтича на 2 май 2017 г. (30 април е в неделя, а 1 май е  почивен ден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим персонален идентификационен код – ПИК, който се издава безплатно в офиса на НАП.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2017 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 1000 лв. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *