Празнична доброта

В духа на коледните и новогодишните празници учениците на г-жа Царина Куюмджиева /ст. учител по география и икономика/ от Първо ОУ „Христо Ботев” инициираха поредица добрини.

Петокласниците, заедно с техния класен ръководител, бяха подготвили литературно-музикална програма с коледарски благословии, наричания и песни, с които поздравиха възрастните хора от Дневен център за възрастни хора с увреждания и стари хора „Дар” – Търговище. Емоционалният подарък на децата дълбоко трогна и развълнува възрастните хора. А освен него учениците занесоха на домакините от „Дар” кошница с пресни плодове и торта.

С подготвената за празниците литературно-музикална програма петокласниците трогнаха и своите родители по време на тържеството на класа в училище. Учениците бяха поканили семействата си, които просълзиха с изпълненията си. По време на тържеството прозвучаха обичани и популярни народни песни, а петокласниците и тяхната госпожа поведоха хорото.

Спазвайки празничната традиция, учениците си изтеглиха късмети от питката, а в края на вечерта си размениха и подаръци, което допълнително допринесе за доброто им настроение. Всяко едно от децата се бе постарало и за украсата в класната стая, което гостите забелязаха още с влизането си вътре. Освен коледно-новогодишното тържество в V „б” клас имаше още един повод за празнуване, а именно рождения ден на близнаците Ясмин и Дени Кърджалиеви.

Те получиха подаръци от г-жа Куюмджиева и множество поздравления от техните съученици, които им пожелаха да бъдат здрави, щастливи, да имат успехи в училище и да сбъдват мечтите си.

С шестокласници от кръжока „Светът е география” пък г-жа Куюмджиева и директорът на Първо ОУ Димитър Алексиев гостуваха на Дневен център за деца с увреждания към Комплекса за здравно-социални услуги в Търговище. Ботевци зарадваха децата /на възраст от една до шест годинки/ от Центъра, подарявайки им детски играчки.

Текст и снимки: Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *