Заповядайте на комедията “Министърът женкар”

Заповядайте на комедията “Министърът женкар” , която ще бъде представена от Драматичен театър “Сава Огнянов” – Русе на търговищка сцена !

Датата е 7 декември , часът – 19.00. Билети – на билетната каса в Драматичен театър Търговище , а за резервация – тел: 060162528.

Автор: по „Новото пристанище” от Ст. Л. Костов
Постановка: Пламен Панев 
Сценография: Цанко Цанев 
Участват: Христо Гърбов, Венцислав Петков, Иля Пепеланов, Косьо Станев, Любомир Кънев, Тихомир Благоев, Антония Чепарова, Евгения Явашева, Петя Венелинова, Татяна Цветкова, Яна Стефанова-Хернани

“МИНИСТЪРЪТ ЖЕНКАР”

ЖЕНСКАТА ПРЕЛЕСТ – ДЕСЕРТЪТ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ

Не мислете, че един министерски пост е само разхождане из просторни кабинети, напрегната работа зад масивно бюро, щракане на фотоапарати и отговори на въпроси на нахални журналисти.
Министерският пост е и обкръжение на върволица от приятели, роднини, близки и познати, които използват момента, за да се уредят по-богато и по-добре. Вратата не се затваря за просители на това или онова-сякаш цяла България се изсипва пред министерския кабинет.

Но в комедията на Ст.Л.Костов идва спасение: при главния герой министър Кочев се явява прелестното създание , наричано Малинка, и от тук насетне се завъртва комедийната интрига – смесицата от любовна авантюра, стремеж към властничество, кариеризъм и жажда за пари така се омесват, че министерският пост изведнъж получава и други измерения. Великият ни комедиограф доказва, че в този живот има и непреходни неща като любов, уют, семейно огнище, обич – явления, които са много по-човешки и искрени от „топлината” на министерското кресло.
Комедията на Ст.Л.Костов е написана през 30-те години, но все още министерското кресло е стабилно и чакащо поредния си стопанин, за да започне авантюрата от власт- пари- любов. Женските прелести се оказват десертът на властимащите. Хубав десерт, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *