Стартира конкурс за химн на Търговище

В Деня на народните будители по време на организирана пресконференция кметът на Търговище д-р Дарин Димитров обяви стартирането на конкурс за изготвяне на текст за химн на града.

Той разказа пред журналистите, че в стартиралия литературен конкурса могат да участват творци от цялата страна, като няма ограничения във възрастта.

А за да се гарантира безпристрастността при оценяването от компетентното жури, участието ще бъде анонимно. Задължително е участниците да посочат име, възраст, пощенски адрес, телефонен номер и електронен адрес за обратна връзка, но в отделен от стихотворението плик.  Желаещите да участват могат да го направят до 23 декември тази година, когато изтича крайният срок на конкурса.

„Конкурсното предложение за текст за химн трябва да бъде входирано в Центъра за административно обслужване на Община Търговище или на електронен адрес: himn@targovishte.bg”, каза по време на пресконференцията градоначалникът.

Той добави още, че текстът за химн трябва да бъде на български език. Организаторите на конкурса са подготвили и награди за най-силните стихове. 1000 лв. ще получи авторът на утвърденото предложение за текст за химн на Община Търговище, а двете поощрителни награди са предвидени в размер на 200 и 100 лв.

Победителят в конкурса ще бъде обявен в края на януари, а официалното представяне на химна ще бъде по време на панаирната седмица в Деня на Търговище – 14 май.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *