Училище за бъдещи родители стартира в Търговище

В Търговище отваря врати Училище за родители. Обучителната програма е подготвена от „Асоциация НАЯ” – Търговище и включва 20 основни теми, касаещи бъдещите родители.

„Появата на едно бебе може да бъде описана, както като най-очакваното, вълнуващо и красиво преживяване в живота на едно семейство, така и като най-трудното, тревожно и изпълнено със страхове събитие. Ето защо, нашият екип, идентифицира необходимостта от организиране на подобно Училище, което да послужи като „помощно средство”, не само на бъдещите майки, но и на бъдещите татковци, да открият и приемат своята нова роля в живота” разказа Мая Маркова, консултант в „Асоциация НАЯ”.

Пет двойки ще имат възможността да преминат през тази програма, подготвена от лекари и психолози. А бъдещите майки и татковци ще могат да обсъдят своите притеснения, въпроси и страхове, касаещи появата на новия член в семейството с акушер – гинеколог и педиатър.

Бъдещите родители ще посещават Училището веднъж седмично, като груповите срещи ще бъдат с продължителност час и половина. Домакин на Училището за бъдещи майка и бащи ще бъде Младежки дом – Търговище, който е партньор на инициативата.

Организаторите от „Асоциация НАЯ” разясниха още, че инициативата е част от тригодишен проект за превенция на насилието и злоупотребата с деца, обхващащ десет общини, сред които и Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *