“Цецка Цачева – човекът, с който България ще се гордее”

Кандидатът за президент от ПП ГЕРБ Цецка Цачева посети област Търговище. Заедно с председателя на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кандидата за вицепрезидент Пламен Манушев се срещнаха с жителите на Попово, Опака, Антоново, Омуртаг и Търговище.

gallery-14682-71673

„Последните дни има много спекулации, че ГЕРБ ограничава възможността българските граждани в чужбина да гласуват. Винаги сме били за правото на глас. Коректността при коалиционните ни партньори в лицето на Реформаторския блок и Патриотичния фронт не е на лице. Започнаха да злоупотребяват с добрината на ГЕРБ. Затова ние взехме политическо решение да гласуваме отпадане на ограниченията за гласуване. ГЕРБ се нуждае от подкрепата на всички български граждани в цял свят. Имаме ангажимент към българските избиратели и винаги ще бъдем защитници  на техните права. Партия ГЕРБ има най-достойната кандидат – президентска двойка”, каза в Търговище Цветан Цветанов. Той отправи своите сърдечни благодарности към жителите на Попово, Опака, Антоново и Омуртаг за активната им роля в изборния процес през 2015 г. „Имаме общински съветници, които ни представляват достойно и защитават интереса на хората. Благодаря на кмета на Търговище Дарин Димитров и на областния координатор на ГЕРБ и народен представител Венка Стоянова за всеотдайното им отношение към жителите на областта“, каза той.

gallery-14682-71687

Цветанов припомни на присъстващите и за трудните избори през 2013 г., които според думите му са „преминали през призмата на внушенията и манипулациите”.

„Цецка Цачева може да бъде истинския балансьор на политическото противопоставяне. Тя не се промени през тези десет години, в които активно участва в политиката, не дели партиите на наши и ваши, а винаги намира начин да се установи необходимия диалог. Тя е човекът, с който цяла България ще се гордее, след като всички ние я изберем за президент на 6-ти ноември“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

SONY DSC
SONY DSC

Той изтъкна качества и на вицеадмирал Милушев, който 40 години защитава интересите на страната.

„Цачева и Манушев са силният отбор в тази кампания. Ще бъдат такива и като президент и вицепрезидент на България“, каза още Цветанов.

SONY DSC
SONY DSC

„Страната ни не трябва да губи своята ориентация, своя европейски път на развитие. България трябва да остане силна и уважавана държава. Уверен съм, че Цецка Цачева ще бъде първата жена президент на страната ни, защото само тя може да бъде истински обединител на нацията“, каза в пълната зала на Драматичния театър в Търговище Пламен Манушев.

SONY DSC
SONY DSC

„ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов работят за развитието на държавата заради всички български граждани. Затова имаме самочувствие да застанем пред вас с молба за подкрепа. Президентът олицетворява единството на нацията и българските граждани не трябва да се делят, защото страната ни е била силна, когато е била единна”, заяви в Търговище кандидатът за президент Цецка Цачева.

По думите й, в сложните времена в които живеем, трябва да бъдат провеждани политики, които изпреварващо да могат да неутрализират всякакви заплахи, относно сигурността и стабилността на гражданите.

„Страната ни трябва да остане фактор на сигурност и стабилност в региона и в Европа. Това може да се постигне чрез балансирана и активна външна политика, основана на националния интерес. Членството ни в ЕС и НАТО е безалтернативно“, категорична бе Цачева в Търговище.

SONY DSC
SONY DSC

Цачева обясни, че за нея върховенството на закона е идеал и приоритет в дейността й на държавник. „Най-важното е да бъдат гарантирани правата на всички български граждани, включително и на тези зад граница, да могат да упражнят правото си на глас. Това е моралното, справедливото решение. Винаги съм казвала, че дори да има 2-3 българи в чужбина, които искат да гласуват, те трябва да могат да го направят. Най-важно е правото на всеки да гласува на тези избори, ще се провежда и референдум“, каза тя. Цецка Цачева посочи, че според нея държавните институции трябва да продължат своята работа и естествения си ритъм и по време на предизборна кампания.

За доброто настроение на избирателите, събрали се в Драматичния театър се погрижиха Невена Пейкова, Дара, Пламен и Иво, Група Rewind,  Любо Киров, Ансамбъл „Българе”, Веселин Маринов, Трио Сопрано, Уникалните Гласове и Стефан Щерев. Веселин Маринов вдигна публиката на крака с изпълнението на песента си „За теб Българио”, другите участници в концерта също забавляваха присъстващите. А най-малкият зрител, облечен с народна носия, подари букет от гербери на кандидатът за президент Цецка Цачева.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *