МОБИЛЕН ЦЕНТЪР ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ЗА ДЕЦА БЕ ОТКРИТ В ТЪРГОВИЩЕ

В Детска градина „Осми март” в Търговище официално бе открит Детски мобилен център по безопасност на движението по пътищата.

img_20160921_172022

Уникалната площадка дава възможност на децата играейки да учат правилата за безопасно движение. Девизът на новия Център пък е: „Уча – играейки, живея – знаейки!”.

За празничното откриване на мобилния център възпитаниците на детската градина, заедно с техните госпожи бяха подготвили разнообразна и интересна програма.

img_20160921_172622

Малчуганите пяха, танцуваха и влизаха в различни роли. Специални гости на празника бяха кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров, заместниците му Емине Якубова и Рая Матева, секретарят на общинската администрация Христалина Халачева, ст. комисар Николай Ненков, директор на ОД МВР – Търговище, представители на спонсорите и изпълнителите на площадка. Родителите на децата също бяха очаровани от завършения мобилен център, а директорът на ДГ „Осми март” Ивелина Атанасова приветства всички гости.

img_20160921_172820

След тържественото прерязване на лентата децата караха колелета, ховърборди, трутинетки и малки коли, демонстрирайки правилното и безопасно движение за всички участници по платната.

img_20160921_172830

В края на празника за детската градина, директорът Ивелина Атанасова отправи покана към всички желаещи да използват и да се учат в детския мобилен център, издавайки че вече има групи от други градини, които са проявили интерес.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *