Заместник-кметът Емине Якубова откри втория „Празник на баклавата“ в Драгановец

Вторият „Празник на баклавата“ в село Драгановец бе открит от заместник-кмета на община Търговище Емине Якубова.

Тя връчи поздравителен адрес от кмета на общината д-р Дарин Димитров по повод празника. Адресът бе получен от секретаря на читалище „Христо Ботев – 1927“ Фатме Ахмедова, организатор на събитието. Официален гост в Драгановец бе и председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева.

dsc01570

Тази година със собственоръчно приготвени баклави в празника се включиха над 30 участнички от Драгановец, село Хан Крум и кв. Кирково, Велики Преслав.

Изложените разнообразни баклави и сиропирани сладости бяха над 50. Майсторлъкът да се направи този характерен за района десерт бе оценяван от жури с представители на културни институти от Търговище и кмета на Драгановец Адем Адемов. Интерес предизвика 60-листната баклава, сарайлия, баклавата с тесто от картофи.

Спонсорите на събитието получиха грамоти, а участниците в културната програма – подаръци, връчени от директора на Регионална библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище Росица Куцарова. За доброто настроение на празника се погрижиха състави от община Велики Преслав, читалищата във Вардун, Дългач и Алваново, както и домакините от Драгановец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *