Бойко Борисов бе на работно посещение в Търговище

Премиерът на България Бойко Борисов бе на работно посещение в Търговище. Той се срещна с кметове на петнадесет общини от областите Търговище, Разград и Шумен в зала „Христо Самсаров” на търговищката администрация.

IMG_20160730_122903

В работната среща взеха участие още министътрът на финансите Владислав Горанов, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, народният представител д-р Венка Стоянова, областният управител Светлин Бонев, секретаря Христалина Халачева и др.

Повод за срещата бяха отпуснатите от Министерски съвет средства в размер на 2,5 млн. лв. на общините от област Търговище. Припомняме, че финансирането е предназначено за реализиране на значими общински проекти като ремонт на улици, детски площадки, зони за отдих, изграждане на помпена станция и др. По думите на премиера, приоритет за правителството са общините от смесените региони и Северозападна България.

„Неправилно казват „смесени региони”, тъй като ние сме си едно – всички български граждани. Това е пример в този размирен свят как християни и мюсюлмани живеят заедно и се уважават. За мен изборите са само месец, след това всички кметове са ми равни и изобщо не питам кой от коя партия е – избрани са от хората. Целта ми е да се познаваме, да си помагаме, проблемите на хората да се решават, да покажем единство и решителност”, каза в Търговище премиерът Борисов.

IMG_20160730_121849

По думите му няма по-добър начин да кажеш на хората как мислиш за тях от този да им строиш пътища, детски градини, училища, спортни площадки и др.

„Имаме над 1,5 млрд.лв. повече приходи от началото на 2016 г. до сега, спрямо същия период от миналата година. 3,5 млрд. лв. ръст в бюджета има пък спрямо 2014 г. Това очевидно е плод на усилията на държавата чрез своите органи да си свърши работата”, заяви министърът на финансите Владислав Горанов.

По думите на премиера, освен от добрата събираемост на данъците, приходите са в резултат от борбата с ДДС измамите, контрабандата и корупцията, а не на последно място от добрия синхрон между финансовото и вътрешното министерство и личната заслуга на главния прокурор.

Като основен проблем в цялата страна министър – председателят на България посочи липсата на работна ръка. За пример той посочи новооткрити заводи и предприятия в Димитровград, Шумен и Велико Търново, където квалифицираните кадри са заети. „Проблемът ни е че 7, 3 процента е безработицата в България, има липса на работници. Безработните не искат да работят, а в същото време инвеститорите имат огромна нужда от работници“, заяви Бойко Борисов пред журналистите в Търговище.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *