Два влака ще бъдат временно спрени

Два пътнически влака ще бъдат временно спрени за периода от 27 юли до 14 септември 2016 г.

От БДЖ информираха, че става въпрос за линиите Търговище – Шумен, Шумен – Търговище, Горна Оряховица – Попово и Попово – Горна Оряховица. Влаковете пътуват в ранните сутрешни часове, съответно в 05:53 часа от Търговище, в 04:55 часа от Шумен, в 04:15 часа от Горна Оряховица и в 05:30 часа – от Попово.

Причина за спирането са затрудненията на дружеството в изпълнението на графика за движение на влаковете, поради липса на достатъчен брой експлоатационни машини. Средната възраст на локомотивите в състава на пътническите влакове е 40 години, като всеки от тях обслужва по няколко влака в рамките на денонощието. Сериозните аварии ежедневно блокират работата на железопътните служители и създават неудобство на хиляди пътници.

Всичко това налага от държавната железница да предприемат временни промени за гарантиране на безпроблемното придвижване на пътници през летния период.

Гражданите могат да се информират за всички предприети действия на сайта на БДЖ – www.bdz.bg, в гарите по места и на националния телефон за информация 070010200.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *