Злато за Григор Димитров от Клуб „Аероелит”

С първо място и златен медал се завърна от национално състезание Григор Димитров от Клуб „Аероелит” към Младежки дом-Търговище, с треньор з.м.с. Николай Николов.

Григор се състезава в класовете F1P и F1B при средношколците в Националното първенство по авиомоделизъм, организирано във Вълчитрън от Българската федерация по авиомоделизъм.

В клас Свободнолетящи авиомодели с бутален двигател /F1P/ Григор спечели първо място и златен медал, в клас Гуменомоторни свободнолетящи модели /F1B/ се класира на пето място.
З.м.с. Николай Николов: „Голям брой участници и голяма конкуренция имаше на това състезание. Смятам, че се възвръща интереса към този спорт и това ме радва. Особено голям бе броя на участниците при планери и при гуменомоторни модели. Имаше българи, които живеят в други страни и се бяха прибрали, за да участват в националното състезание. Вятърът бе по-силен от нужното и слънцето беше много агресивно, но като цяло метеорологичните условия не бяха лоши. Състезанието премина при много добра организация, без спорни ситуации.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *