Злато за Григор Димитров от Клуб „Аероелит”

С първо място и златен медал се завърна от национално състезание Григор Димитров от Клуб „Аероелит” към Младежки дом-Търговище, с треньор з.м.с. Николай Николов.

Григор се състезава в класовете F1P и F1B при средношколците в Националното първенство по авиомоделизъм, организирано във Вълчитрън от Българската федерация по авиомоделизъм.

В клас Свободнолетящи авиомодели с бутален двигател /F1P/ Григор спечели първо място и златен медал, в клас Гуменомоторни свободнолетящи модели /F1B/ се класира на пето място.
З.м.с. Николай Николов: „Голям брой участници и голяма конкуренция имаше на това състезание. Смятам, че се възвръща интереса към този спорт и това ме радва. Особено голям бе броя на участниците при планери и при гуменомоторни модели. Имаше българи, които живеят в други страни и се бяха прибрали, за да участват в националното състезание. Вятърът бе по-силен от нужното и слънцето беше много агресивно, но като цяло метеорологичните условия не бяха лоши. Състезанието премина при много добра организация, без спорни ситуации.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.