БСП – Търговище готови с предложенията си за кандидат президентска двойка

След провелото се заседание на Общинската конференция на БСП – Търговище, ръководството на партията запозна медиите с повече подробности около нея.

Една от разгледаните теми, която социалистите обсъдили, касаела общопартийното допитване проведено по-рано този месец. Веднага след това, като втора точка в дневния ред БСП – Търговище обсъдили предложенията за кандидати за президент и вицепрезидент.

Общинският лидер на БСП- Търговище д-р Светослав Стефанов каза по време на пресконференцията, че са разделили предложенията за кандидатури на две групи – партийни и непартийни.

В първата група утвърдените предложения с най-много гласове са  Корнелия Нинова, юрист и председател на НС на БСП, Костадин Паскалев, математик и бивш кмет на Благоевград, Илияна Йотова, филолог и настоящ евродепутат, Янаки Стоилов, юрист и депутат в НС, Михаил Миков, юрист и народен представител, Иван Гайтанджиев, дипломат от кариерата и журналист.

Сред непартийните кандидатури  общинската структура на БСП е посочила акад. Благовест Сендов, Мая Манолова, проф. Андрей Пантев, Тома Томов, Петър Курумбашев, Петър Волгин, Жан Виденов и др.

Предложихме повече имена за обсъждане, за да дадем възможност на Националния съвет на партията да направи най-добрия и възможно най-успешен избор”, каза д-р Стефанов пред журналистите.

Областният лидер на БСП Явор Куюмджиев разказа, че конференции на партията са били проведени в цялата област.

„За мен този процес е изключително важен, защото за втори път в рамките на само няколко месеца новото ръководство показа изцяло нов подход към правенето на политика, а именно допитването до членовете на партията”, заяви Явор Куюмджиев по време на пресконференцията.

На областно ниво отново с най-голям брой номинации за президент са  Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Мая Манолова, Стефан Данаилов, Андрей Пантев, Янаки Стоилов и др. При кандидатите за вицепрезидент най-много гласове имат Мая Манолова и ген.Бриго Аспарухов.

„БСП ще има много силен кандидат, широко скроена политическа личност”, заяви областният лидер в края на пресконференцията.

Той добави още, че предстои заседание на НС на БСП, на което ще бъде взето окончателното решение за формата на участие във вота през есента и номинираната личност за президент.

До този момент около 500 души от област Търговище са заявили участие в традиционния митинг – събор на БСП в Бузлуджа.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *