Болницата в Търговище с нови асансьори

Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Иван Рилски” в Търговище вече има нови асансьори.

IMG_20160721_101510 copy

Те бяха официално открити, в присъствието на директора на МБАЛ д-р Иван Светулков, кмета на града д-р Дарин Димитров, секретаря на общинската администрация Христалина Халачева, зам. – областния управител Стефан Иванов и дарителите на новата придобивка от „Тракия Глас България” АД.

Тържественият водосвет на асансьорите бе отслужен от ставрофорен иконом Славчо Проданов и протойерей Бисер Христов.  Пред всички гости и медицинския персонал на болницата д-р Светулков сподели, че дарената сума от заводите за стъкло до Търговище за направата на асансьорите е в размер на 140 000 лв.

„Вашето щедро дарение няма аналог в историята на болницата. Уверявам ви, че персонала и пациентите на лечебното заведение, както и цялата общественост на област Търговище оценяват по достойнство помощта, която ни оказахте”, каза в знак на благодарност към дарителите д-р Светулков.

Градоначалникът д-р Дарин Димитров  също честити на ръководството на болницата модерните съоръжения и благодари на стъкларския холдинг за направеното от тяхна страна дарение.

IMG_20160721_100323 copy

„Дарението на холдинга е доказателство за ангажираността им към проблемите на Търговище, показва тяхната съпричастност и дано послужи за пример на други предприятия от града ни, защото болницата е на всички нас. Тук се раждат децата, спасяват се животи, лекуват се хиляди хора. Тук всеки идва със своята болка или своята радост. Всяка подкрепа е повод за насърчение и адмирации. Осигуряването на добра материална база е сериозно предизвикателство пред здравния сектор и подкрепата на бизнеса е много ценна и желана”, сподели пред гостите градоначалникът.

„Нашите дружества са поставили сред приоритетите си реализацията на социално – отговорни обекти в сферата на здравеопазването, културата и грижата за подрастващото поколение, за допринасяне и увеличаване на ценностната система на обществото в държавите, в които присъства и работи”, заяви Зехи Будак от името на дарителите.

За период от дванадесет години инвестициите на холдинга достигат 450 млн. евро., а заводите в Търговище са оборудвани с най-новите технологии.

„Създадената с нашите производствени мощности пряка и косвена заетост от над 3000 души и годишен износ в размер от над 225 млн. евро, ние продължаваме да създаваме стойност за цялата икономика на страната, начело с регионалната”, се казваше в приветствието на генералния директор на холдинга проф. д-р Ахмет Кирман.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *