Граждански организации несъгласни с въвеждането на такси в детските градини

С отворено писмо, гражданските организации, обединени в Клуба на НСО – Търговище изразиха несъгласието си от готвените промени за въвеждане на такси в детските градини.

„Във време, когато безработицата в региона и особено в малките населени места е една от най-високите в страната, а доходите – едни от най ниските, ние считаме, че е задължение на местната власт да запази и продължи една от добрите практики, които е извоювала – осигуряването на равен достъп до образование от най-ранна възраст за всички деца”,  посочват в отвореното писмо от Клуба на НСО – Търговище.

Те споделят още, че възприемат бъдещите промени в тази сфера като „нарушение преди всичко на политическите и морални ангажименти, поети от всеки от общинските съветници, а именно – да работят за добруването и благосъстоянието на всички жители на общината”.

Гражданските организации се обръщат към кмета д-р Дарин Димитров с настояване да оттегли предложението за предстоящата общинска сесия. Апелът им към общинските съветници пък е, ако все пак предложението бъде внесено на заседание, да гласуват против неговото приемане.

Отвореното писмо е адресирано до кмета на града, д-р Дарин Димитров и председателя на Общински съвет – Търговище инж. Хатидже Алиева, и общинските съветници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *