Ти ни трябваш и днес, Апостоле

179-та годишнина от рождението на Васил Левски бе официално отбелязана в Търговище. Поклонението пред барелефа на Апостола бе организирано от Община Търговище и Второ СОУ „Проф. Никола Маринов”.

IMG_20160718_090205

Венци и цветя в знак на признателност към живота и делото на Васил Левски поднесоха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров, председателят на Общински съвет инж.Хатидже Алиева, народният представител д-р Венка Стоянова, директорът на ОД на МВР ст. комисар Николай Ненков, секретарят на общинската администрация Христалина Халачева, зам.-кметове, представители на институции, политически партии, граждани и др.

Литературната композиция „Ти ни трябваш и днес, Апостоле!” силно развълнува насъбралите се търговищенци пред барелефа на Левски.

Композицията е дело на Здравка Радева, главен учител по български език и литература във Второ СОУ и бе изпълнена от единадесетокласниците Жанет Петрова и Александър Павлов, възпитаници на училището.

IMG_20160718_091235

„Бесилото на Апостола е пътя му към безсмъртие, но звездата на Левски изгрява с неговото раждане. Надяваме се това честване да се превърне в традиция, защото 18 юли е една достойна дата, на която се е родил този велик българин, посветил живота си на България”, сподели Здравка Радева.

Думите от композицията: „Ти ни трябваш и днес, Апостоле, да ни кажеш ни трябва, Апостоле, как се люби народ, Апостоле, как се служи народ, Апостоле, как се дава живот, Апостоле, за живота – живот, Апостоле”, докосна силно сърцата на търговищенци.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *