ЛЯТНА ШКОЛА ПО ПРОГРАМИРАНЕ ОЧАКВА ДЕЦАТА НА ТЪРГОВИЩЕ

На 18 юли тази година стартира школа по програмиране в Търговище. Тя е насочена за ученици от седми до дванадесети клас, имащи интерес към компютрите и информационните технологии. Лятната школа ще бъде безплатна за желаещите да се включат в нея и ще продължи до 29 юли този месец.

„Целта е да се подпомогне развитието на бъдещите софтуерни инженери на България.

Голяма част от записалите се, ще направят своите първи стъпки в областта на програмирането. В школата не само ще се учим на програмиране, но ще научим и какво е да бъдеш успешен и как да го постигнеш”, сподели Теодор Вълчев, един от обучителите.

Освен него организатори на лятна школа още са Калоян Иванов, Стоян Велев и Радослав Николов – специалисти в SAP Labs България.

По време на школата по програмиране учениците ще имат възможността да се запознаят с основните принципи на програмирането, с различни софтуерни акaдемии, състезания и олимпиaди, които ще им бъдат полезни за бъдещо развитие в тази сфера.

Учениците ще учат още и за основния език за програмиране. Също така ще се докоснат и до leap motion технологията, която позволява обработката на обекти в 3D виртуална среда с помощта на жестов контрол.

 „Школата е място, където да срещнеш съмишленици, да поставиш основата на своето бъдещо кариерно развитие, като софтуерен разработчик и да се запознаеш с някой от най-перспективните новости в областта на компютрите. А самите занятия са подкрепени с много практика, като ще се разработват и завършени софтуерни решения”, обясниха организаторите. Те са предвидили практическите занятия да се провеждат три пъти в седмицата – понеделник, сряда и петък в Професионална гимназия по икономическа информатика – Търговище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *