В Търговище проведоха благотворителен концерт

Стадион „Димитър Бурков” в Търговище бе домакин на фолклорен благотворителен концерт. Събраните средства от продажба на поканите за концерта са предназначени за реставрация и обновление на Храм „Св. Успение Богородично”.

В подкрепа на благородната кауза на търговищка сцена пяха децата от Музикална школа „New voices” с ръководител Десислава Станкова, както и популярните изпълнители Орхан Мурад, Деси Слава, Екстра Нина,Милко Калайджиев, Димана, Джулия, Галин, Денис и Илка Александрова.

IMG_20160621_193620

„Най-голямото благо, което човек може да изпитва е да бъде щастлив, когато дава и когато споделя. Вярвам, че ако сме по-грижовни към себе си, семействата си и другите живота ще бъде по-хубав”, каза по време на концерта Орхан Мурад. Той е първият изпълнител, който се отзовал за благотворителната кауза, а първата песен, с която поздрави публиката бе „Ако си дал” Емил Димитров.

„Истинските звезди светят със своя собствена светлина, която не зависи от блясъка на прожекторите или от лустрото на рекламните плакати.Участниците в благотворителния ни концерт са хора със светлина в душите и сърцата си.Благодаря на изпълнителите, които дариха от своя талант, време, средства и съпричастност, за да бъде Храм „Св.Успение Богородично” богоукрасен и реставриран”, сподели протойерей Бисер Христов.

Под звуците на народната жива музика на финала на концерта се зави голямо хоро.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.