В Търговище проведоха благотворителен концерт

Стадион „Димитър Бурков” в Търговище бе домакин на фолклорен благотворителен концерт. Събраните средства от продажба на поканите за концерта са предназначени за реставрация и обновление на Храм „Св. Успение Богородично”.

В подкрепа на благородната кауза на търговищка сцена пяха децата от Музикална школа „New voices” с ръководител Десислава Станкова, както и популярните изпълнители Орхан Мурад, Деси Слава, Екстра Нина,Милко Калайджиев, Димана, Джулия, Галин, Денис и Илка Александрова.

IMG_20160621_193620

„Най-голямото благо, което човек може да изпитва е да бъде щастлив, когато дава и когато споделя. Вярвам, че ако сме по-грижовни към себе си, семействата си и другите живота ще бъде по-хубав”, каза по време на концерта Орхан Мурад. Той е първият изпълнител, който се отзовал за благотворителната кауза, а първата песен, с която поздрави публиката бе „Ако си дал” Емил Димитров.

„Истинските звезди светят със своя собствена светлина, която не зависи от блясъка на прожекторите или от лустрото на рекламните плакати.Участниците в благотворителния ни концерт са хора със светлина в душите и сърцата си.Благодаря на изпълнителите, които дариха от своя талант, време, средства и съпричастност, за да бъде Храм „Св.Успение Богородично” богоукрасен и реставриран”, сподели протойерей Бисер Христов.

Под звуците на народната жива музика на финала на концерта се зави голямо хоро.

Симона Алексиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *