БАСКЕТБОЛИСТКИТЕ НА „СВЕТКАВИЦА” – ТЪРГОВИЩЕ КЛАСИРАНИ НА РЕПУБЛИКАНСКО

 

За първи път в историята на Клуб „Светкавица” момичета до 14 – годишна възраст се класират на Републикански шампионат по баскетбол. Това се случи по време на зонално състезание в столицата, където момичетата от Търговище извоюваха високото отличие.

Женската част на тима по баскетбол са тренирани от три млади, амбициозни и отговорни треньори – Габриела Димитрова, Мирела Тодорова и Християна Златкова.

„По време на мачовете момичетата дадоха всичко от себе си, представиха се на високо ниво, въпреки конкуренцията на софийските отбори.   В нашите момичета си личеше екипната игра, което им донесе този голям успех, а това ги стимулира и амбицира да стават все по-добри, да се развиват напред и да бъдат отдадени на този спорт”, сподели Габриела Димитрова, един от треньорите на момичетата.

Тя разказа още, че младите спортистки са били нахъсани за победа още преди да тръгнат на състезанието и до последната минута по време на срещите са се борили за успеха. Дванадесетте баскетболистки на „Светкавица” са от пети, шести и седми клас, като повечето от тях тренират от една година и тепърва имат да учат много по време на тренировките, а наученото да показват на състезания.

В първият ден „Светкавица” – Търговище губи два поредни мача от „Септевмри 97” и „Левски”, но вторият ден се оказва решаващ за търговищките баскетболистки и те побеждават в решителния двубой „Шампион”. Доротея Йорданова отбелязва 51 точки от 60 в последния двубой, друга състезателка на „Светкавица” пък играла с контузия.

„Заслугата за победата е на всички състезатели, те самите са задружни и се подкрепят не само в игра, но и извън залата. Раздадоха се до последно”, коментира треньорът им.

За да отиде на финалите на държавното първенство за момичета (14 г.) тимът от Търговище търси спонсори, тъй като престоят им за състезанията ще бъде по-дълъг.

„Надяваме се, че ще можем да намерим спонсор, за да отидем на Републиканския шампионат. Това е още една възможност за момичетата да натрупат опит от срещи, извън Търговище, да се състезават с по-големи отбори и да стават по-добри. А момичетата наистина го заслужават”, отбеляза Габриела Димитрова.

Тя добави още, че след края на зоналното първенство победителите от „Септември” са поискали Доротея за техен играч, но младата баскетболистка категорично е отказала да остави „Светкавица”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *